Сучасна українська проза для підлітків та дорослих

Ганя пізнала всю гіркоту цькування (булінгу), самотності та незахищеності. І в цій ситуації вона зуміла змінитися й довела, хто вона насправді.

 

Детективна напруга і небезпечні пригоди, веселощі й закоханість — такими виявилися канікули для Лесі, Тані, Кольки та Андрюхи. Усе могло бути інакше, якби не Серго Флінт.

Книга “Кава по-дорослому” – про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.

Дуже буйно увірвалася їхня шістнадцята весна. Непросто збагнути себе вже інакшими, дати лад емоціям і втриматися від звички по-дитячому перекушувати недитячі проблеми. Життя спонукає до вчинків. А вони ще такі, якими є їхні відчуття, розуміння обставин і стосунки з дорослими на різних дорогах.

У третій книзі трилогії Анни Лачиної продовжується романтична історія дівчини Магди. Невпевнена в собі, з почуттям провини і низькою самооцінкою, вона веде блог під ніком «Дощова». Одного разу вона ненароком губить свій вірш — і починається незвичайна низка подій-зустрічей-почуттів. Цей вир захоплює редактора шкільної газети «окулярника» Анджея, бунтівника та грубіяна Роберта, волонтерку з притулку для тварин Ізу та ще багатьох людей… І як же в цій круговерті відшукати своє кохання? Або як не проґавити його, адже часто воно ховається зовсім не там, де ми його шукаємо?

У другій книзі трилогії на двох сестер чекають пригоди — захопливі й романтичні, але водночас небезпечно-детективні. Жасміна, студентка медичного, вирушає з друзями до Греції на відпочинок. Тим часом її молодша сестра Ружа вперше без супроводу дорослих їде в паломницьку подорож, що стане для неї незабутньою із зовсім несподіваних причин. Що ж може статися серед давніх руїн та мальовничих краєвидів? Як здолати нездоланні випробування? Чи зможе любов урятувати від небезпеки? Для старшого шкільного віку.

Це історія кохання двох людей, Катерини та Степана. Кохання, яке бореться, долає труднощі, допомагає вистояти і врешті-решт перетворюється на легенду, що дає надію тим, до кого воно ще не прийшло.